SQUADRON logo
Meet the Squadron member Filip

SQUADRON Blog

26/07/2022

admin

Meet the Member: Filip

Het is hoog tijd dat we je voorstellen aan een van onze leden uit Skopje, Noord-Macedonië. Filip is een senior developer bij Eminds die ons begin 2020 vervoegde. Hij werd al snel een belangrijk lid van het team en zoals je kan zien, houdt hij van de Belgische cultuur. Maar hoe ziet een dag in het leven van een senior developer eruit?

“We beginnen onze dag graag samen met een kop koffie en wat smalltalk. Geen haast, hier maken we tijd voor elkaar en om elkaar te leren kennen. Daarna beginnen we met een dagelijkse meeting waarin we het hebben over onze projecten, de status, mogelijke issues en dan gaan we aan de slag. We werken volgens het Scrum-principe, dus op vrijdag doen we een sprintmeeting, vaak gevolgd door een retrospectieve meeting over de sprint”, vertelt Filip.

“Als senior bij Eminds ben ik vooral bezig met complexe problemen en het zo snel mogelijk oplossen ervan. Daarnaast deel ik kennis met de collega’s, assisteer ik wanneer collega’s tegen problemen aanlopen en programmeer ik natuurlijk ook veel.

WAAROM HEB JE VOOR SQUADRON GEKOZEN?

“Ik zit al enkele jaren in de IT-sector. Ik vind het leuk dat er dagelijks veranderingen zijn, elke dag is er wel iets nieuws om over bij te leren. Bij mijn vorige werkgever leerde ik veel bij over de overstap van monolieten naar microservice architectuur”. Filip vult aan: “De nieuwste trends in technologie implementeren, dat is waarom ik doe wat ik doe.”

WAAROM WERK JE GRAAG VOOR SQUADRON?

“SQUADRON is echt mensgericht. Het is niet iets wat ze alleen maar zeggen, SQUADRON meent het. En ze zetten de daad bij het woord”, getuigt Filip. “Zelfs toen het Eminds team een paar zeer drukke maanden had met een migratieproject en krappe deadlines, erkende het management dat en verrasten ze ons zelfs met 5 dagen extra verlof. Zo konden we ons goed herpakken en er na de vakantie met volle kracht tegenaan gaan.” Ons team werd ook uitgenodigd om de kantoren in België (Waregem) te bezoeken waar we onze allereerste community meeting mochten bijwonen met alle leden van beide landen samen. Op die manier konden we België ook een beetje verkennen.”

Filip vertelt “Midden juli hebben we zelfs onze allereerste eigen community meeting georganiseerd in Skopje. We dronken al af en toe eens een drankje na het werk met de collega’s, maar de community meetings zijn perfect om te brainstormen, creatief te zijn en uitgedaagd te worden.”
Heb jij interesse om als member lid te worden van Squadron?

WAT ZIJN DE GROOTSTE VOORDELEN VAN LID ZIJN VAN SQUADRON?

“Hier krijg je de kans om met nieuwe technologie te werken en als je een idee hebt, luisteren ze graag naar je. Meestal kun je verder gaan en dat idee effectief uitvoeren. Ze vertrouwen echt op de expertise van alle leden.” Antwoordt Filip.

“Dit is het eerste bedrijf waar ik werk waar er geen ruimte is om je te vervelen. Er is altijd wel iets te doen of nieuwe dingen te ontdekken. Het feit dat ik voor een Belgisch bedrijf ben gaan werken, was een leuke surplus aangezien ik een bierliefhebber ben en België internationaal gekend is voor hun biercultuur. De mogelijkheid om België te bezoeken, maakt het alleen maar spannender!

Heb jij zin om in zo’n omgeving te werken?

Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We staan altijd open om nieuwe mensen te ontmoeten en te kijken hoe we elkaar kunnen helpen.

We Care – We Unite – We Empower

Heb je het al gezien? Onze branding & baseline kregen een upgrade!

Meet the Member: Patrick

Patrick maakt al sinds jaar en dag deel uit van de SQUADRON community. Binnen de community wordt...

Meet the Member: Michiel

Michiel is een van onze laatste aanwinsten bij Squadron. Begin 2022 startte hij als project...
Meet the Member: Marcel

Meet the Member: Marcel

Eind 2019 ging Marcel van start binnen het Processminds-team, de divisie van Squadron die zich...
Nele Eminds

Meet the Member: Nele

Nele was er al bij vanaf het prille begin! Ze is een vaste waarde en heeft een pak ervaring en...
Meet the member Ann

Meet the Member: Ann

Maak kennis met Ann. Zij maakt al van de allereerste dag deel uit van Eminds, de business unit...
wendbare organisatie

Wendbare organisatie

De laatste tijd is onvoorspelbaarheid onze enige zekerheid geworden in een eeuwig veranderende...
Freelancer worden

Freelance ingenieur worden bij Squadron

Freelancer, zelfstandige, entrepreneur, ondernemer… er zijn veel verschillende namen voor...
Squadron Charter

Het SQUADRON Charter

Bij Squadron liggen onze kernwaarden – positiviteit, engagement, vertrouwen, persoonlijke...
Waarden als bouwstenen voor je bedrij

Waarden zijn de bouwstenen van je bedrijf

Kan je een bedrijf runnen zonder waarden? Ja, wellicht wel, maar hoe lang? Kan je een sterk...
Squadron Community Meetings

Community meetings

Squadron organiseert maandelijks een community meeting met alle leden. Deze community meetings...