SQUADRON logo
Meet the Member: Marcel

SQUADRON Blog

29/03/2022

Els Carrette

Meet the Member: Marcel

Eind 2019 ging Marcel van start binnen het Processminds-team, de divisie van Squadron die zich toespitst op procesoptimalisatie. Hij is sindsdien aan de slag als Process Engineer en werkt dagelijks hard om de Vlaamse maakbedrijven zo efficiënt mogelijk te maken door interne processen en flows te optimaliseren. We nemen je mee doorheen Marcel zijn ervaring bij Squadron.

Waarom koos je ervoor om member te worden bij Squadron?

“Ik hou nogal van diversiteit op de werkvloer! Een mix van ervaring, leeftijden en achtergronden zorgt altijd voor interessante inzichten en brengt heel wat opportuniteiten met zich mee”, klinkt het. Tijdens de maandelijkse community meetings komen alle Squadron members samen op het HQ en is er tijd en ruimte voorzien voor samenwerking en overlegmomenten tussen de members. Zo verzekert Squadron dat er een ware kennisdeling plaats vindt tussen alle members.“Ik speelde zelf al een tijdje met de gedachte om zelfstandig te worden. Echter zat ik wel met heel wat onzekerheid en had ik schrik voor bepaalde risico’s. Bij Squadron heb ik de gulden middenweg gevonden”, vertelt Marcel. Squadron gaat op zoek naar klanten die onze expertise goed kunnen gebruiken en plaatst er de juiste members volgens de noden van de klant. Op deze manier hebben de members altijd voldoende projecten en komen ze ook geregeld terecht in een andere omgeving.

Wat zijn de grootste voordelen om member te zijn bij Squadron?

“Het feit dat je als externe kracht in een maakbedrijf binnen komt en met een frisse blik alles eens kan doornemen. Je kan pijnpunten sneller identificeren en die met een grote objectiviteit benaderen. Je bent niet verankerd in de huidige manier van werken van het bedrijf of de interne politiek waardoor je sneller bij bepaalde zaken blijft stilstaan. Zaken die interne medewerkers sinds jaar en dag op eenzelfde manier doen zijn niet iets waar ze vaak bij stilstaan of zich afvragen of dit op een efficiëntere manier kan. Je draagt de verantwoordelijkheid voor het project niet alleen. De klant zit zelf ook achter het stuur, we zijn dus beiden verantwoordelijk om te zorgen dat het project tot een goed einde komt”, stelt Marcel.

Deel uitmaken van een community heeft op zich ook veel voordelen volgens Marcel. Tijdens de maandelijkse community meetings komt iedereen samen en worden member aangemoedigd er kennis uit te wisselen met elkaar. Bijkomend wordt er voor elke opdracht steeds in duowerking gewerkt waardoor de members er nooit alleen voor staan. “Je partner heeft vaak een andere expertise waardoor we elkaar mooi vervolledigen”, vertelt Marcel.

Marcel Posthumus

Waarin onderscheidt Squadron zich van andere technologiebedrijven?

“Squadron members zijn zich zeer bewust van het belang van social skills. Wij gaan binnen in bedrijven, bekijken hoe het in elkaar zit en stellen oplossingen of aanpassingen voor maar het menselijke aspect is uitermate belangrijk in dit proces. Als mensen je niet vertrouwen zullen ze minder open zijn en zo kunnen we moeilijker pijnpunten benoemen. Ook voor de implementatie van oplossingen of aanpassingen merken we dat het noodzakelijk is om alle partijen mee aan boord te hebben”, zegt Marcel.

Hoe ziet een Squadron member er volgens jou uit?

“Een Squadron member is iemand die het Squadron DNA volledig omarmt. Deze persoon heeft altijd een positieve, can-do mentaliteit. Hij of zij moet ook een echte vertrouwenspersoon worden binnen het maakbedrijf, soft skills zoals omgaan met mensen zijn zeer belangrijk! Verder verwachten we ook dat Squadron members zich inzetten, zich zaken aantrekken en er mee aan de slag gaan maar altijd op een ethische manier. Vandaar dat ook persoonlijke ontwikkeling en ethisch intrapreneurship deel uit maken van onze waarden. Deze concepten liggen ons allemaal nauw aan het hart. Vooral mensen die zich hier in herkennen en op zoek zijn naar iets om op projectmatige basis te gaan werken of meer houden van afwisseling zullen hier goed gedijen.”

Heb jij interesse om als member lid te worden van Squadron?

We Care – We Unite – We Empower

Heb je het al gezien? Onze branding & baseline kregen een upgrade!

Meet the Member: Patrick

Patrick maakt al sinds jaar en dag deel uit van de SQUADRON community. Binnen de community wordt...
Meet the Squadron member Filip

Meet the Member: Filip

Het is hoog tijd dat we je voorstellen aan een van onze leden uit Skopje, Noord-Macedonië. Filip...

Meet the Member: Michiel

Michiel is een van onze laatste aanwinsten bij Squadron. Begin 2022 startte hij als project...
Nele Eminds

Meet the Member: Nele

Nele was er al bij vanaf het prille begin! Ze is een vaste waarde en heeft een pak ervaring en...
Meet the member Ann

Meet the Member: Ann

Maak kennis met Ann. Zij maakt al van de allereerste dag deel uit van Eminds, de business unit...
wendbare organisatie

Wendbare organisatie

De laatste tijd is onvoorspelbaarheid onze enige zekerheid geworden in een eeuwig veranderende...
Freelancer worden

Freelance ingenieur worden bij Squadron

Freelancer, zelfstandige, entrepreneur, ondernemer… er zijn veel verschillende namen voor...
Squadron Charter

Het SQUADRON Charter

Bij Squadron liggen onze kernwaarden – positiviteit, engagement, vertrouwen, persoonlijke...
Waarden als bouwstenen voor je bedrij

Waarden zijn de bouwstenen van je bedrijf

Kan je een bedrijf runnen zonder waarden? Ja, wellicht wel, maar hoe lang? Kan je een sterk...
Squadron Community Meetings

Community meetings

Squadron organiseert maandelijks een community meeting met alle leden. Deze community meetings...