SQUADRON logo
Meet the member Ann

SQUADRON Blog

02/02/2022

Els Carrette

Meet the Member: Ann

Maak kennis met Ann. Zij maakt al van de allereerste dag deel uit van Eminds, de business unit binnen Squadron die zich specialiseert in digitalisatie. Ann haalt veel voldoening uit het effectief creëren van op maat-gemaakte-oplossingen en kort op de bal spelen met de klant. Ze geniet ervan elke dag bij te leren en met de continue stroom aan nieuwe ontwikkelingen en vernieuwingen bij Microsoft Power Platform is daar zeker geen te kort aan! Maar wat houdt een job als Digital Engineer bij Squadron juist in?

Digital Engineer bij Squadron, wat houdt dat in?

“Mijn functie is eigenlijk tweedelig: aan de ene kant functioneer ik als support voor de klanten waar we reeds oplossingen geïmplementeerd hebben. Mocht er een uitbreiding nodig zijn bij een app of de koppeling met een externe machine loopt niet optimaal, dan begeleid ik de klant naar de oplossing. Aan de andere kant hou ik me ook bezig met nieuwe projecten” zo vertelt Ann. De nieuwe projecten liggen haar nauw aan het hart. Zo is Ann gecertificeerd in Microsoft Power Platform en werkt ze aan gepersonaliseerde Power Apps en Power Automate flows die in de achtergrond via geautomatiseerde flows de business logica verwerken – zo wordt er bijvoorbeeld bij een nieuwe bestelling automatisch al gecontroleerd of er voldoende voorraad is, er worden automatische mails verstuurd, analyse van de data, … de mogelijkheden zijn onbeperkt. Dankzij het Microsoft Power Platform kan Eminds snel, en aan een lage kost, gepersonaliseerde apps ontwikkelen die perfect inspelen op jouw bedrijfsproces. “Je leert elke dag bij wanneer je werkt met Microsoft Power Platform. Elke dag zijn er nieuwe ontwikkelingen en evoluties binnen het Platform, er valt altijd iets nieuws te leren” getuigt Ann.

“Tijdens de eerste coronagolf in 2020 heb ik een QURA-app uitgewerkt. Die bleek een goeie basis te zijn om hier voor onze klanten verder op te bouwen en te personaliseren. Sindsdien is mijn focus iets meer verschoven van support naar werken aan de Power Apps. Die bieden heel wat mogelijkheden en dat maakt het wel zeer uitdagend en interessant!” getuigt Ann. “Verder werk ik ook in duo met Christophe, een ander member van Eminds, en werken we samen met het development team in Skopje, Macedonië voor het uitschrijven van de code. Aan variatie alvast geen gebrek!”

Hoe ziet een typische dag als Digital Engineer eruit bij Squadron?

“Iedere dag is anders als Digital Engineer. Je gaat eigenlijk mee met de flow. Je ziet wel wat voor aanvragen er binnenkomen van klanten. Daarnaast zit ik ook geregeld samen met Christophe om ongoing projecten te bespreken en te zorgen dat de neuzen in dezelfde richting staan.” Daarnaast staat Ann ook vaak in contact met de andere experten binnen Eminds voor tal van andere projecten. Zo genieten de Eminds klanten van de expertise van het volledige team.

“Het volledig uitwerken van een oplossing op maat van de klant, de app ontwikkeld zien worden vanuit het niets en dat de app effectief gebruikt wordt op de werkvloer: daar haal ik echt voldoening uit. Snel kunnen schakelen op de nood van de klant, ook bij veranderende omstandigheden je flexibel kunnen opstellen en aan het einde van de rit de klant een pasklaar antwoord bieden op zijn vraag, daar draait het allemaal om.”

Welke projecten werk je momenteel aan en wat brengt de toekomst?

Ik heb zonet bij een grote klant een programma geschreven voor hun 5s-verhaal. In dit verhaal optimaliseerden we hun productieprocessen en zorgden dat die zo efficiënt mogelijk verlopen door 5 stappen (die elk beginnen met een S – what’s in a name!). De laatste stap is het doen Standhouden van het volledige proces. Om dit te faciliteren hebben we een app geschreven zodat audits digitaal kunnen gebeuren en dus ook aangeven in welke zones welke audits al gebeurd zijn en wat de werkpunten zijn. Het volgende op de agenda is een app schrijven voor een bedrijf die actief is in de verhuur. Zij moeten bij verhuur enkele zaken aftoetsen bij het product voor het opmaken van het contract en doen ook een ingangs- en uitgangscontrole van het product. Dankzij de app kunnen ze gemakkelijk het hele proces doorlopen, foto’s en video toevoegen als er schade is…

Wat is, volgens jou, de grootste sterkte van Squadron?

“Digitale transformatie is niet louter het proces op papier vervangen door een programma.” steekt Ann van wal. “We moeten het volledige proces onder de loep nemen en bekijken wat we kunnen optimaliseren. Wanneer daar een app bij komt kijken, super! Maar we zullen nooit een app voorstellen voor we grondig gekeken hebben naar de probleemstelling en alle mogelijke oplossingen. Wanneer je dit toch zou doen, dan steek je heel wat uren in het ontwikkelen van een gepersonaliseerde app om enkel te zien dat die op de werkvloer geen draagvlak heeft. Een app moet in de juiste context gelanceerd worden met een duidelijke doelstelling. Gelukkig hebben wij bij onze klanten vaak iemand op de werkvloer die dit kan doen. Die persoon kadert de app in het grote geheel, geeft de nodige begeleiding en is toegankelijk voor vragen.” We krijgen vaak de vraag van onze collega members met andere expertises voor het uitwerken van een bepaalde app. Ze weten zeer goed wat er leeft in het bedrijf, of de werkvloer en wat de Digital Engineers kunnen klaarspelen. Zij vormen de perfecte schakel om te zorgen dat de best mogelijke oplossing geïntegreerd wordt.

Zie jij hier iets in? Super! Want we zijn nog op zoek naar extra members om Squadron te versterken. ?

We Care – We Unite – We Empower

Heb je het al gezien? Onze branding & baseline kregen een upgrade!

Meet the Member: Patrick

Patrick maakt al sinds jaar en dag deel uit van de SQUADRON community. Binnen de community wordt...
Meet the Squadron member Filip

Meet the Member: Filip

Het is hoog tijd dat we je voorstellen aan een van onze leden uit Skopje, Noord-Macedonië. Filip...

Meet the Member: Michiel

Michiel is een van onze laatste aanwinsten bij Squadron. Begin 2022 startte hij als project...
Meet the Member: Marcel

Meet the Member: Marcel

Eind 2019 ging Marcel van start binnen het Processminds-team, de divisie van Squadron die zich...
Nele Eminds

Meet the Member: Nele

Nele was er al bij vanaf het prille begin! Ze is een vaste waarde en heeft een pak ervaring en...
wendbare organisatie

Wendbare organisatie

De laatste tijd is onvoorspelbaarheid onze enige zekerheid geworden in een eeuwig veranderende...
Freelancer worden

Freelance ingenieur worden bij Squadron

Freelancer, zelfstandige, entrepreneur, ondernemer… er zijn veel verschillende namen voor...
Squadron Charter

Het SQUADRON Charter

Bij Squadron liggen onze kernwaarden – positiviteit, engagement, vertrouwen, persoonlijke...
Waarden als bouwstenen voor je bedrij

Waarden zijn de bouwstenen van je bedrijf

Kan je een bedrijf runnen zonder waarden? Ja, wellicht wel, maar hoe lang? Kan je een sterk...
Squadron Community Meetings

Community meetings

Squadron organiseert maandelijks een community meeting met alle leden. Deze community meetings...