SQUADRON logo
Squadron Charter

SQUADRON Blog

09/09/2021

Els Carrette

Het SQUADRON Charter

Bij Squadron liggen onze kernwaarden - positiviteit, engagement, vertrouwen, persoonlijke ontwikkeling en ethisch intrapreneurship - ons nauw aan het hart. Deze waarden staan centraal in gesprekken met nieuwe members en worden gestimuleerd in onze community werking. We vonden het dan ook belangrijk deze uit te schrijven en er onze eigen Squadron Charter van te maken.

Waarom besteden we zoveel tijd aan onze waarden en het bijhorende charter? Heel simpel, ze zijn belangrijk omdat we hier in de toekomst in willen groeien en deze hangen sterk samen met waar we in de toekomst naartoe willen. Om dit opzet te bewerkstelligen hebben we intern een charter opgezet die door iedere member ondertekend werd in overeenkomst.

Wat is een charter?

Ons charter, een geschreven document, werd opgesteld in samenspraak met alle members. Het is onze morele code, intentieverklaring naar elkaar toe en een guideline voor wanneer we geconfronteerd worden met moeilijke vraagstukken. Ze geven een houvast en vormen een leidraad wanneer het nodig is.

Waarom een charter?

De Squadron waarden werden al vanaf het prille begin opgezet. Toch vonden we het nodig om de waarden om te zetten in intenties en doelen die we voor onszelf en onze klanten nastreven. Je kan het zien als een verlengde van onze 5 waarden. Op deze manier zijn er geen twijfels over hoe de waarden dagelijks tot uiting kunnen komen.

Wat bevat het Squadron charter?

 1. We service our customers

  We zijn altijd een onafhankelijke en objectieve partner waarbij de focus ligt op waardecreatie met een duidelijke return-on-investment voor onze klanten. Hierbij zoeken we altijd naar de beste oplossing op lange termijn. We willen een duurzame samenwerking aangaan die voor beide partijen een win-win creëert.

 2. We own the project

  We nemen volledig ownership over de opdracht en halen er het maximale uit. We gaan zorgvuldig te werk en hebben respect voor de beschikbare middelen en bij het nemen van risico’s. We stappen graag uit onze comfortzone en challengen onze klanten om hetzelfde te doen.

 3. We do things right

  We bouwen een vertrouwensband op en communiceren op een open en duidelijke manier. Alle stakeholders worden continue op de hoogte gehouden. We doen wat we zeggen.

 4. We encourage to speak up

  Gezien we sterk geloven in open, heldere en positieve communicatie verwachten we hetzelfde van onze klanten. Alles kan en mag benoemd worden zolang het met respect is en op een constructieve manier. We gaan zelf op zoek naar opportuniteiten, nemen initiatief wanneer we potentieel zien en dagen de status quo uit.

 5. We lead by example

  We zijn ons sterk bewust van onze voorbeeldsfunctie op en naast de werkvloer om maximale impact te verwezenlijken. We houden ons dan ook strikt aan veiligheidsmaatregelen, kwaliteitsstandaarden tot het volgen van de werkuren die bij de klant van toepassing zijn.

 6. We are the community

  Squadron members staan er nooit alleen voor. Dankzij een duowerking vindt een ware kennisdeling plaats en is er optimale synergie tussen de verschillende expertises. Iedereen is ambassadeur en is actief betrokken bij onze community momenten. Zo behalen we voor onze klanten altijd het maximale resultaat.

 7. We share, because we care

  Kennis delen is kracht! We inspireren elkaar en klanten door het delen van successen, ervaringen en opleidingen.

Dankzij onze charter halen we het beste uit onszelf, onze klanten en alle stakeholders. We werken niet voor een klant maar werken samen richting een gemeenschappelijk doel. Want samen zullen we altijd verder geraken dan alleen. Centraal in het Squadron HQ hangt onze charter uit, ondertekend door alle members. Deze dient als een dagelijkse reminder van onze waarden en waar we voor staan.

Wil je op de hoogte blijven over het reilen en zeilen van Squadron?
Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.

We Care – We Unite – We Empower

Heb je het al gezien? Onze branding & baseline kregen een upgrade!

Meet the Member: Patrick

Patrick maakt al sinds jaar en dag deel uit van de SQUADRON community. Binnen de community wordt...
Meet the Squadron member Filip

Meet the Member: Filip

Het is hoog tijd dat we je voorstellen aan een van onze leden uit Skopje, Noord-Macedonië. Filip...

Meet the Member: Michiel

Michiel is een van onze laatste aanwinsten bij Squadron. Begin 2022 startte hij als project...
Meet the Member: Marcel

Meet the Member: Marcel

Eind 2019 ging Marcel van start binnen het Processminds-team, de divisie van Squadron die zich...
Nele Eminds

Meet the Member: Nele

Nele was er al bij vanaf het prille begin! Ze is een vaste waarde en heeft een pak ervaring en...
Meet the member Ann

Meet the Member: Ann

Maak kennis met Ann. Zij maakt al van de allereerste dag deel uit van Eminds, de business unit...
wendbare organisatie

Wendbare organisatie

De laatste tijd is onvoorspelbaarheid onze enige zekerheid geworden in een eeuwig veranderende...
Freelancer worden

Freelance ingenieur worden bij Squadron

Freelancer, zelfstandige, entrepreneur, ondernemer… er zijn veel verschillende namen voor...
Waarden als bouwstenen voor je bedrij

Waarden zijn de bouwstenen van je bedrijf

Kan je een bedrijf runnen zonder waarden? Ja, wellicht wel, maar hoe lang? Kan je een sterk...
Squadron Community Meetings

Community meetings

Squadron organiseert maandelijks een community meeting met alle leden. Deze community meetings...